1.ELEMENTE DEFINITORII
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC MULTICOM SRL, prin intermediul magazinului virtual www.multicomgroup.ro catre cumparatori si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – persoana fizica, societate comerciala, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator – societatea comerciala MULTICOM SRL, avand sediul social in Zalău, Bulevardul Mihai Viteazu nr. 58/C, județul Sălaj, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J31/200/1992, CIF RO3247219.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2.DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
– Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
– Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
– Termeni si conditii;

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

3.EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
– Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
– Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
– Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “opinii”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
– In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, www.multicomgroup.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.
– In situatia in care pretul sau unele specificatii ale produsului au fost introduse gresit in baza de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula livrarea produsului respectiv si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

4.DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
Cumparatorul recunoaste dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea MULTICOM SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

5.DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA A CONTRACTULUI
Cumparatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 14 zile lucrătoare de la data primirii produselor, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina cumparatorului sunt costurile de transport (daca este cazul) si cheltuielile directe de returnare a produselor. Rambursarea sumelor platite de cumparator se va face in cel mult 14 de zile de la data denuntarii contractului, iar sumele aferente rambursarii vor fi suportate de Vanzator.

6.TERMENE
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

7.FACTURARE – PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

8.RISCURI SI RESPONSABILITATI

Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat catre Cumparator.

Transport – Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

9.GARANTII
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.multicomgroup.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale ale producatorului si sunt insotite de factura fiscala si de certificat de garantie, daca este cazul.

10.TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata de la Vanzator la Cumparator dupa efectuarea platii de catre Cumparator, intr-una din modalitatile indicate de vanzator si livrarea acestora in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de primire, ci doar ulterior semnarii de primire si achitarii contravalorii acestora, in cazul in care s-a optat pentru aceasta modalitate de plata.

11.RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau un tert le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

12.FORTA MAJORA
Forta majora actioneaza in conditiile stabilite de dreptul comun si exonereaza de raspundere partea care o invoca. Producerea/incetarea cazului considerat de forta majora se comunica celeilalte parti cu acte opozabile, in termen de 5 zile de la producerea/incetarea lui, sub sanctiunea imposibilitatii invocarii fortei majore in situatia in care nu se respecta termenul prevazut mai sus.

13.LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente, de la sediul Vanzatorului.

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

14.POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

MULTICOM SRL  garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Pentru inregistrarea unui cont pe site-ul www.multicomgroup.ro, pentru a tine evidente despre utilizarea site-ului, respectiv prin completarea formularului de comanda apare necesitatea de a va cere informatii cu caracter personal. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SC MULTICOM SRL pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, eventuale promotii, etc. Inscrierea datelor dvs. personale reprezinta acordul expres si neechivoc in ceea ce priveste utilizarea acestor date.
MULTICOM SRL se obliga sa protejeze confidentialitatea vizitatorilor site-ului sau si se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala sau inchiriere. Aceste informatii nu vor fi transmise catre terti, cu exceptia acelor terti  parteneri SC MULTICOM SRL care asigura buna functionare a acestui site.

Optarea pentru abonarea la newsletterul MULTICOM implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de SC MULTICOM SRL. In cazul newsletterului, fiecare editie/alerta contine si modalitatea de dezabonare; odata accesata aceasta optiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmari din partea utilizatorilor.

Conform Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulaţie a acestor date, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societatii noastre.