Vânzătorul oferă Clientului/Utilizatorului următoarele metode de livrare ale Produsului/Produselor:
- expediere prin curier plata on-line.
- expediere prin curier cu ramburs.
- expediere cu flota proprie a vânzătorului (doar in jud.Salaj).
- pentru informatii apelati : +40 748 208 910
- expediere marfuri cu volume mari (boilere, centrale, sobe, ceramica...etc) prin curier PALLEX (transport paletizat).Plata integral in avans! Solicita oferta pe :
Soba teracota 2R-T100
2,569.39 lei
Doar 2 rămase în stoc
Nu se livreaza in tara!
Dimensiuni (LxhxA): 1000x1000x465mm
Diametru evacuare: Ø120 mm
Greutate: 228kg.
O- picioare din otel
Tip stanga sau dreapta reprezinta pozitia cosului de fum fata de utilizator.
I. INSTALAREA SOBEI Soba este aşezata la locul de intrebuintare in poziţie sigura, rigida si orizontala, se racordează la coşuri obişnuite din incapere cu burlane, având diametrul interior de 120 mm. La instalarea sobei se va asigura necondiţionat etanşeitatea burlanelor pentru evitarea reducerii tirajului si a posibbilitatii ca gazele arse sa ajungă in incapere. In locurile de legătura burlanul de sus trebuie sa fie tras peste stutul de legătura sau burlanul de jos.In legătura cu racordarea sobei la cos se vor respecta următoarele prescripţii: -Racordarea se face numai la cos de zidărie cu burlan corespunzător stutului de racordare; -inaltimea coşului de zidărie va fi de minim 4 m; -Lungimea burlanelor de legătura va fi de 1,5 – 2 m; -Burlanele montate orizontal vor avea o inclinatie de cel puţin 10-15 grade, in sus spre cos; -Nu se vor utiliza mai mult de doua coturi pentru racordarea sobei la cos; -Se va avea grija ca orice obiect din jurul sobei sa fie aşezat la cel puţin 50 cm de la latura dinspre focar a sobei si la cel puţin 30 de cm de celelalte laturi.
II. MODUL DE EXPLOATARE (FOLOSIRE) La prima punere in folosire a sobei se va face un foc uşor pentru uscarea corecta a căptuşelii de samota si evitarea deteriorării acesteia. Se procedează in felul următor: -Se deschide usa focarului; -Se aseaza pe grătarul sobei cea. 0,2 kg aşchii de lemn, iar deasupra cea 0,5 kg lemne; -Se deschide clapeta de pornire, aşezata langa cuptor in partea opusa focarului, trăgând de buton, pentru asigurarea unui tiraj direct. Regulatorul de aer se aduce la poziţia complet deschisa *); -Se aprinde focul după care se inchid toate uşile sobei; -După aprinderea focului se inchide clapeta de pornire, gazele calde circulând in jurul cuptorului *). De acum incolo soba se alimentează după modul dorit de folosire. Soba fiind dotata cu un grătar, inainte de fiecare utilizare cenuşa trebuie scuturata. La gatit serveşte plita sobei cu cele doua ochiuri de gatit *). Pentru fiert, vasele pot fi aşezate pe ochiuri acoperite cu capace sau descoprite, in funcţie de intensitatea focului si de rapiditatea fierberii dorita *). Pe suprafeţele plitei langa ochiuri poate fi menţinută fierberea (deasupra focarului) sau temperatura destul de ridicata a preparatelor. Timpul de fierbere sau incalzire este in funcţie de materialul si grosimea pereţilor vasului. El poate fi redus prin acoperirea vaselor. Pentru copt si fript serveşte cuptorul sobei *). El este prevăzut cu doua ghidaje laterale asigurând posibilitatea introducerii tăvii cu preparate la diferite nivele ale cuptorului după felul preparatului *). Pentru copt preparatele se introduc in cuptorul deja cald *). Depozitarea lemnelor ce se folosesc se face in locuri ferite de ploaie, vânt, soare, zăpada, inghet, căldura excesiva etc, adică , in magazii inchise sau pivniţe unde acţiunea agenţilor atmosferici enumeraţi mai sus nu poate avea efecte negative asupra bunei conservări a lemnelor.La locurile de intrebuintare se va aduce o cantitate de lemne necesara pentru consumul de o zi.
III. INTRETINEREA SOBEI Cutia cenusarului se goleşte o data pe zi, grătarul sobei urmând a fi curăţat inainte de fiecare golire. Burlanele si canalele pentru circulaţia gazelor se curata periodic de către un specialist, cu aceasta ocazie efectuandu-se controlul si reparaţia căptuşelii de samota. Rama sobei se curata prin şlefuire, plita sobei se curata cu praf de lustruit pentru sobe, iar părţile emailate si cromate se vor spală cu cârpa umeda si după aceea se vor şterge cu o cârpa uscata. Se evita razuirea si zgarierea pârtilor ceramice si cromate precum si curăţirea lor cu obiecte care pot produce deteriorarea stratului protector.